Udgivet i

Hundeejere lever længere

English Deutsch

Den lille Beagle Poul bærer et grønt hundetegn med mandetegn.
Den lille Beagle Poul bærer et grønt hundetegn med mandetegn.

Jeg gør livet bedre for min far og mor. Det er jeg sikker på. – Hvad skulle de dog gøre uden mig.

Noget af det bedste jeg ved, er når min mor eller far tager mig med ud i den friske luft. Uanset om det er en lille smuttur i haven eller en lang gåtur i skoven, så syntes jeg, det er skønt at komme ud. Jeg elsker at komme udenfor, indånde den friske luft, hilse på andre hunde og snuse mig frem til om alt er i orden i nabolaget. Uanset vejret elsker jeg at komme ud. Specielt hvis vi skal et sted hen, hvor jeg kan få snoren af og løbe frit.

Når vi er ude at gå, møder jeg ofte andre hunde, der er på tur med deres forældre. Det er ikke kun mig der falder i snak med nye bekendtskaber, det samme gør min mor og far. Oftest snakker de om os hunde, fortæller sjove historier om os eller deler gode råd med hindanden. Jeg har lagt mærke til, at de hundeejere vi møder på vejen altid har et smil på læben og gerne vil hilse. På den måde lærer vi hinanden meget bedre at kende i kvarteret.

Undersøgelser viser, at uanset om du er en Border Collie – som jeg – eller en helt anden race, så er du med til at gøre din mor og far sundere og gladere. Hundeejere har mindre risiko for at blive ramt af hjertesygdomme og depression, netop fordi vi sørger for daglig motion, uanset vind og vejr.

Med en hund i hjemmet er der altid en at snakke med. Det er hyggeligt og rart. Man er aldrig helt alene hjemme. Selvom jeg er et par år gammel efterhånden, så kan jeg godt lide at lege med bold og sidde på skødet. Jeg bliver aldrig for stor til at sidde på skødet. Det synes jeg ikke selv ihvertfald.

Jeg bliver så begejstret, når jeg kan gøre mine forældre glade. Jeg elsker, at deres deres øjne stråler når jeg tager i mod dem efter en lang arbejdsdag. – Og hvis de så har tid at kramme med mig eller lege tagfat, så er alt bare perfekt.

Artikler

Internationale studier